Vores tur til Yala National Park

Vandhul

Naturen er meget anderledes i Yala National Park i forhold til resten af Sri Lanka. Smuk på sin lidt golde måde.

Yala National Park

Den dag vi skulle afsted til Yala National Park, stod vi tidligt op, da vi blev hentet kl 5 af den chauffør vi havde fået anbefalet af vores søde Airbnb vært Paula. Vi ankom omkring kl 8 og vores chauffør spurgte om vi skulle bruge en jeep til parken, for så kendte han en. Vi takkede ja, da det jo bare er nemmere at få hjælp, selvom det så godt kan blive dyrere end hvis man selv render rundt for at spørge de forskellige. Han kørte os hen til et hotel hvor hans bror arbejdede, og vi besluttede os for at få lidt morgenmad mens vi ventede på at jeepen skulle ankomme. Turen i jeep med indgangen til parken inkluderet, kom til at koste os 13000 plus de 1000 vi gav i drikkepenge til fyren der kørte os.

Os foran vores jeep

Hanne i jeepen, klar til at se en masse dyr

Han var nemlig super til at finde alle de forskellige dyr der er i parken. Hvor vi ingenting så, så han øgler, aber og fugle. Selvom at vi muligvis kunne have fået det billigere, synes vi ikke var dyrt, da det er 4 timers køretur rundt i parken. Vi havde selvfølgelig håbet på at se elefanter og måske en leopard, men denne dag var vi ikke så heldige.

Hulmanaber, Sri Lanka

Ahh, dette er livet

Vi fik dog, med chaufførens hjælp, set black faced Sri Lanka aber, vandbøfler, krokodiller, vildsvin, ørne og mange andre smådyr.

Der var mange store øgler i parken

Parken har et helt andet klima end resten af Sri Lanka. Det var sjovt at se hvor frodig Sri Lanka er, men da vi nærmede os parken blev der mere og mere goldt. Det så ud som man ser savannen i Afrika. Denne park er delt op i 5 sektioner og man kan få lov til at besøge de 3 af dem. Parken er på 1300.000km² så det er en stor flot park, hvor dyrene har plads til at bevæge sig på.

Smuk natur i Yala national park

De er så søde de små aber

Parken har også verdens største population af leoparder, men dem så vi desværre ikke. Der er også elefanter, og selv om mange af dem vi mødte rundt omkring på Sri Lanka havde set dem, så vi desværre ingen under vores tur. Men sådan er det jo med vilde dyr, dem kan man ikke altid regne med at se dem, de går deres egne veje.

Synes denne sten ligner hovedet af en Ork

De er store de vildsvin, var glad for at vi sad i jeepen.

Alt i alt en rigtig god tur til Yala National Park – vi kan klart anbefale et besøg.

Da vi var færdige med vores tur rundt i parken, blev vi kørt tilbage til hotellet hvor vores chauffør ventede. Derefter gik turen til Ella hvor vi lige stoppede og så Ravana vandfaldet og fik taget lidt billeder. Derefter blev vi sat af ved vores hotel Welcome inn. Det viste sig at være et rigtig dejligt sted med en skøn udsigt ud over dalen og det var de sødeste mennesker der ejede stedet.

Har du besøgt Yala national park og har du tips og ideer til hvad man skal se og opleve, så skriv en kommentar og del det med os.

Skrevet d. by Hanne i Sri Lanka