Turen gaar til Argentina

Iguazu vandfaldet

Vi holder jul og nytår i Argentina – det er første gang væk hjemmetfra i højtiden, og vi bruger de næste 4 uger på at udforske det oksekød-elskende land Argentina.

Efter mere end 24 timer på vejen (eller rettere i luften), er vi endelig landet i Buenos Aires og nyder allerede det fantastiske vejr – dagen før vi forlod Danmark begyndte det at sne, og nu nyder vi +25 graders temperaturer – og vi elsker det!

Vi bor i en dejlig lejlighed lejet gennem Airbnb … det søde vært Gustavo hentede os i lufthavnen.

Vi havde hørt at vi skulle bringe amerikanske dollars med ind i landet, og veksle dem til argentinske pesos, når vi landede i Argentina. De har noget, der hedder “blue dollar”, en uofficiel penge Exchange. Vi er ikke normalt ikke inde i ting, hvor man bøjer loven (selvom alle gør dette!), så det var med et bankende hjerte, at vi gik for at veksle (cambio) penge. De talte kun spansk, men vi fik vores penge vekslet – Hurtigt og nemt. Fordelen ved dette er, at du får pesos til en meget højere sats – mens vi skrev dette, var den officielle kurs 8,5, men vi fik den til 12 i “blue dollar” vekselkontoret. Der er endda en Twitter-profil med “dagens kurs” kaldet @DolarBlue

Da vi havde været på et fly i så lang tid, og gå Buenos Aires rundt for at finde en Blue doller vekselerer, besluttede vi os for at snuppe en pizza og gå tidligt i seng.

Vi planlagde ikke meget forud før  vores ankomst til Buenos Aires (BA), vi kan gode lide at se hvad der dukker op, når vi ankommer. Selvfølgelig havde vi kigget i bøger og på hjemmesider, så vi var ikke helt blanke 🙂 – Vi ønskede at se et Tango Show, spise nogle store bøffer, se La Recoleta Kirkegården og drikke masser af billige og gode argentinske vine! De første par dage har vi bare gået rundt i BA. Denne by har så meget at byde på, og det er virkelig nemt at navigere rundt i byen. Bygningerne er forbløffende, vi måtte tit stoppe op og kigge, hvis vi fortsatte med at gå, ville vi ende en tur i de mange huller der er i fortovet! – Hvis du er til arkitektur, er dette helt sikkert en by det kan betale sig at besøge.

Vi har været overrasket over, hvor lidt engelsk de taler, selv den yngre generation. Men de er så hjælpsomme, de forsøger stadig at fortælle os det på deres eget sprog, og på en aller anden måde får vi altid hvad vi beder om (det hjælper altid at pege !).

En sjov note om argentinerne: De vil stå i en lige linje for at komme på bussen, så sørg for at stille dig bagerst i linjen. Men hvis du tager Subte (metro) vil de alle skubbe for at komme ind.

Lidt billeder fra vores første dage i Buenos Aires …

 

 

 

 

Skrevet d. by Hanne i Argentina, Sydamerika