Sightseeing i Buenos Aires

La Casa Rosada

Når du besøger Buenos Aires er der nogle steder, du skal se: La Recoleta Cemetery, La Boca, se et Tango show, spise nogle store lækre bøffer, og måske komme med på en byrundtur.

Gratis byrundture

Vi hørte om disse gratis byrundture fra vores Airbnb vært Gustavo.

De har to forskellige ture, en der starter kl. 11, hvor turen er mere historisk og politisk og en kl. 17, hvor de viser dig Argentina, hvordan det var, og hvordan det er nu. På turen fortælle de dig om “le Porteño”, navnet for argentinerne, der er født i Buenos Aires. Denne tur var virkelig god og vi fik  lært en masse om Buenos Aires. Turen er gratis, men der forventes at man giver guiden drikkepenge, hvor meget du betaler, er op til dig. Turene foregår hver dag, selv i weekenden.

På turen fik vi også at vide, at regeringen arrangere gratis ture rundt på La Recoleta Kirkegård, der forgår på engelsk hver tirsdag og torsdag kl. 11.

 

Det ældste træ i Buenos Aires

Det ældste træ i Buenos Aires

La Recoleta kirkegaarden

Det var heldigvis torsdag den næste dag, så vi kunne komme med på den engelsk guidet tur. Så kunne vi også få tjekket La Recoleta Kirkegården af vores “hvad skal ses i Buenos Aires”. Det var en virkelig spændene tur.

Vi ankom til La Recoleta Kirkegård ligesom turen startede.

Det er virkelig en fantastisk kirkegård.

Kirkegården er meget gamel, vi troede ikke den var i brug længere, men det er den stadig. De kan dog ikke udvide kirkegården mere, så hvis du ønsker en plads, må du købe en af de eksisterende. Det er meget dyrt at købe en grav, og du skal også betale et gebyr til regeringen hvert år for at bruge den. Hvis du ikke betaler, får du ikke lov til at begrave nogen i graven. Regeringen har dog ikke tilladelse til at sælge graven, så hvis den der ejer graven er død, og ikke har betalt, så de kan begraves der, vil den bare blive overladt til forfalde. Det gør at du har disse virkelig smukt mausoleer ved siden af andre, der er ved at falde fra hinanden.

Den kvindelige guide fortalte os en masse historier om de forskellige mausoleer, og her er en trist historie, vi vil dele med jer. Det handler om en ung pige på 19 år, der i 1920 fik et epileptisk anfald og blev formodet død. I Argentina begraver de deres døde virkelig hurtig, efter de er konstateret døde, så pigenblev begravet  med det samme. Viceværten af kirkegården troede han kunne  hørte lyde fra graven, så han kontaktede familien. Da de endelig fik graven åbnet, kunne de se den unge pige var blevet levende begravet, men at hun desværre nu var død. Det var i alle aviserne, med forfærdelige historier om, hvordan hun havde ridset og såre sig selv i forsøget på at komme ud af mausoleet.

Moren lavede et nyt mausoleum ved siden af deres eget, kun til pigen, med en skulptur af pige med en hånd på dørhåntaget, som om hun bare kunne åbne døren til graven og komme ud.

Dette forårsagede en ændring i proceduren, og nu venter de mindst 12 timer før de begraver deres døde.

Hvis du skulle være så heldig at være i Buenos Aires når de har den engelsk guidet tur, vil vi stærkt anbefale dig at besøge La Recoleta Kirkegården.

 

 

Tango Show og La Boca

Vi tog ind og så et Tango show en aften i Buenos Aires, og danserne var super dygtige. Du kan gå ind og se kun showet eller du kan købe en pakke, som omfatter middag og show. Vi tog pakken, men må sige, det ikke var det værd, da maden var ret dyr og ikke ret god – så vi anbefaler, at du bare går ind og ser showet. Showet vi så var Esquina Carlos Gardel.

Tango show at Tango Carlos Gardel

Vores sidste dag i BA, før turen gik til Mendoza, tog vi en tur til La Boca. Denne del af byen er en “must see” på grund af de meget farverige bygninger. Men der er mange turister.

Vi brugte omkring en time på at tage nogle billeder, derefter gik vi tilbage til bussen – ikke helt så spændende, men nu kan vi sige, at vi har set det.

 

Har du nogensinde været i Buenos Aires? Hvis du har prøvet eller set noget, du gerne vil dele, er du velkommen til at skrive en kommentar.

Skrevet d. by Hanne i Argentina, Sydamerika