Om os

Det er os! (Hanne and Michael) Nyder drinks hos Southernmost Beach Cafe i Key West, FL.

Om os

Vi er Hanne og Michael Andersen, et ægtepar fra Danmark. Siden 2013 har vi været i gang med at spare penge op og efter 3 år (August 2016) solgte vi vores hus, bil og næsten alle vores ejendele og startede med en 10 måneders “Asien rundt” tur, hvor vi besøgte bl.a. Thailand, Vietnam, Cambodia, Filippinerne, Indonesien og mange andre spændende steder. Efter vores 10 månedes tur, besluttede vi at indtil videre ønsker vi at rejse 4-5 måneder om året – de måneder hvor vejret i Danmark er koldest! – og nyde sommeren i Danmark.

Som de fleste mennesker i den vestlige del af verden var vores oprindelige plan at følge en variation af “den Amerikanske drøm”, med andre ord: Eje en bil eller to, blive gift, købe et hus og få nogle børn .. og alt gik også efter “planen”, lige indtil vi kom til den del med børnene.

Der sad vi så, med planer om at lave et par “kloner af os selv”, alt var på plads (hus, bil, gode jobs osv) – men intet skete (og ja, vi havde sex!). Efter at have prøvet (mere eller mindre alt) i flere år kom vi endelig til den konklusion, at afkom ikke lige var på vores dagsorden. Med lægernes ord: “Ufrivillig barnløshed (infertilitet) af ukendte årsager.”

Efter at have acceptere det faktum at vores fremtid ville være uden børn, meldte et nyt spørgsmål sig: Hvad gør vi med al denne frihed?

At leve sit liv efter en variation af “den Amerikanske drøm” er let (Ja! At have børn kan være hård, men lad os tale ud!) – Det at have børn (for de flestes vedkommende) “løser” en masse af de grundlæggende spørgsmål i livet som:

Q: Hvor skal vi bo?
A: Sandsynligvis tæt på din familie og venner!

Q: Hvad skal jeg bruge min fritid på?
A: Fritid? Du har børn, du har ikke nogen fritid 😉

Q: Skal jeg bo eet sted?
A: Det vil bestemt gøre dagligdagen meget lettere!

Q: Skal jeg have et 8-16 job?
A: Måske ikke, men med børn har du brug for en fast og stabil indkomst.

Med et liv uden børn, var vores svar på ovenstående spørgsmål pludselig meget anderledes. Vi har altid elsket at rejse – “At rejse er at leve” som H.C. Andersen skrev – og da vi allerede har været på mange ture sammen, besluttede vi at tage springet og begynde at planlægge en længere rejse – og ja, vi ved godt at ovenstående er en stereotyp opfattelse af tingene, men de fleste mennesker (os selv inkluderet) vil nok ikke komme til at rejse jorden rundt med et par småbørn, samtidig med at mor og far skal forsøge at tjene til dagen og vejen.

Så planen er ændret til at vi udforsker denne vidunderlige planet med vores “carry-on” rygsække og undervejs blogger om fantastiske madopskrifter, nyttige rejsetips, skøre og sjove rejse historier og dokumentere de op- og nedture vores rejse bringer! Vi håber du vil følge med i vores rejse og du er velkommen til at stille spørgsmål undervejs.

Hanne

Hanne i Dubai

Jeg kan lige så godt indrømme det: Mad er min passion! Selvom jeg tidligere arbejdede dagligt med mad, bruger jeg alligevel en større del at min fritid på at finde og afprøve nye opskrifter: Brød, kager, chokolade og forskellige egnsretter er ofte på menuen. Mine venner plejer at sige at inden for 10 minutter drejer samtalen sig typisk om mad! Jeg har også en madblog, hvor jeg blogger om mine yndlingsopskrifter, så venner og familie kan få lidt inspiration.

Udover madlavning forsøger jeg at lære fransk, bruger meget tid på at kramme vores kat LuLu (se selv hvor sød hun er!), skyder med pistoler (jeg ejer selv et par!), samt elsker at gå på café og drikke kaffe med mine veninder.

Jeg står for stort set al rejseplanlægning, madlavning, samt det meste af skriveriet og fotografering til denne blog.

.

Michael

Michael i Dubai

Så må jeg jo også hellere gå til erkendelse: Jeg er en nørd! Jeg har programmeret computere siden jeg var 12 år gammel og har været web-udvikler så længe jeg kan huske. Udover en forkærlighed for at løse komplekse problemstillinger, drikker jeg (for meget!) kaffe, elsker Italiensk mad (mmm pizza!) og lytter meget ofte til SceneSat Radio.

Jeg underviser i programmering / web-udvikling, primært på Microsoft .NET platformen (er en af grundlæggerne af Aalborg .NET User Group), ejer flere virksomheder og bruger generelt en hel del tid på “at nørde”, som Hanne kalder det!

Jeg forsøger at lære spansk, er ansvarlig for alle de tekniske ting relateret til denne blog, samt nyder “resultatet” af min kones passion for madlavning.