KL, en fed by at bruge noget tid i.

Os i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en fantastisk storby. Her kan sagtens bruges mange dage til at udforske hvad byen har at byde på.

Kuala Lumpur

Vi ankom ret tidligt til lufthavnen i KL og turen igennem sikkerhedskontrollen gik smertefrit og hurtigt. Vi fik uden problemer 90 dages visum ved indrejse som dansker. Da vi var alt for tidligt på den til at kunne tjekke ind på den airbnb vi havde booket, satte vi os i ankomsthallen. Og sikke en hal – KL lufthavnen er en af de flotteste lufthavne vi til dato har besøgt. Det er i store træk som et stormagasin med diverse cafeer, spisesteder og masser af butikker. Så hvis du lige synes du mangler lidt tøj, sko m.m. kan du shoppe med det samme inden du tager ind til byen.

Vi fik købt to simkort fra forskellige udbydere. Vi vælger altid to forskellige udbydere af simkort, hvis det ene ikke lige virker, så har vi det andet. Vi satte os og fik en kop kaffe og slappede af indtil vi synes det var tid til at køre ind mod byen.

Vi fandt nemt en Uber, da de er store i KL. Vi ankom til stedet der var et stort lejligheds komplex med en dejlig atrium gård. Vi behøvede ikke vente længe før vi kunne komme ind i lejligheden. Stor, lys, super hurtig WiFi og stor “infinity-pool” på 27. etage – lækkert!

Ser ned på vores atriumgård

Vi brugte en del tid i poolen som har en fantastisk udsigt over til Petronas towers og KL tower.

Vores pool på toppen af lejlighedskomplekset

Udsigten fra vores lejlighedskompleks

Vi gik også i biografen ofte, da vi var heldige der lå en lige ved siden af. At gå i biografen er meget billigt, det koster 18 MYR per person og hvis du vil prøve en bean bag (sækkestol til to, meget romantisk) koster det 22 MYR. Og sodavand og popcorn er også rigtig billigt.

Hyggelige sækkestole, der var skønne at se film i.

Vi fik også købt nyt tøj. Tøj i lækre butikker hernede er billigt. Man får god kvalitet for små penge, så vi kom til at shoppe en hel del, så der skulle smides noget af det gamle ud.

Vi havde bestilt en frokost i KL tower. Man får en stor buffet i deres drejende restaurant, med en fantastisk udsigt ud over byen, vi havde givet lidt ekstra for at få et bord ved vinduet. Når nu det skal være, kan man lige så godt gøre det ordentligt. Bagefter gik vi en etage ned til observationsdækket. Man er 250 meter oppe og har en fantastisk udsigt.

KL Tower roterende restaurant

Udsigt fra KL Tower til Petronas

Dagen efter var vi så i Petronas towers og for billetten får du en tur op i gangbroen og derefter op på observationsdækket. Vi var lige ved ikke at nå det da vi var kommet for sent ud af lejligheden og da der var arrangeret en stor protest mod den siddende regering, var mange gader lukket af. Heldigvis havde vi en god Uber chauffør der kørte os ind ved vareleveringen under Petronas, så vi løb den vej igennem og kom heldigvis op til stedet hvor rundvisningen begyndte 3 minutter før det startede. Det var heldigt ellers var det 170 MYR spildt.

Os inde i Petronas tårne

Det var en god tur og man skal jo op i Petronas tower når man nu er i KL. Er jo deres vartegn. Men vil næsten sige at oplevelsen med frokost i KL tower var bedre.
Da vi kom ned igen var der så mange mennesker på gaden der demonstrerede for en oprydning i regeringen (korruption) at vi besluttede at få os en øl og følge løjerne lidt.

Demonstrere

Derefter gik vi de 5 km hjem da det var umuligt at finde en Uber. Men var jo en oplevelse, dejligt at se folk gå imod deres regering, i kamp for en bedre, på en demokratisk måde. De næste par dage blev der oset lidt rundt i byen og set flere film i biografen. Er jo hyggeligt med en film, når det ikke koster mere.

Vi havde læst om et stort indendørs marked hvor det skulle være nogle bedre ting der bliver solgt og ikke det normale skrammel. Det må siges at passe. Der var dog skrammel ind imellem, men vi fik da købt nogle dejlige håndlavede ting. Jeg fik mig et lækkert tørklæde som jeg har været glad for. Med alt den A/C er det rart at kunne tage det over skulderne. Købte også et fint etui til min Ipad mini, da det jeg havde var gået i stykke og en rigtig fin rygsæk som jeg kan bruge til min pc. Og det var ikke ret dyrt. Kan klart anbefale at tage en tur derhen.

Rigtig fint indendørs marked med masser af lækre ting

Det lå ikke så langt væk fra China Town hvor der også er en lang gade der er overdækket med masser af boder. Dog var det det samme skrammel man kan købe alle steder, så var ikke noget for os. Men var hyggeligt at gå rundt og kigge.

Der kan købes alt muligt i China Town

Kuala Lumpur anden omgang.

Vi har taget 12 dage mere i KL, men denne gang er det uden så mange turistture.

Vi valgte også at bruge en dag på hop Of hop on bussen.

En af Hop af og på busserne

Denne bus kører dig rundt til forskellige steder i KL og som navnet siger, så hopper man af og på der hvor man ønsker at se noget. Vi hoppede af ved national museet og indgangen kostede 5 MYR per person for at komme ind. Var spændende og ikke så stort et museum så det kan gøres på en god time.

Vi hoppede på bussen igen og kørte ud til et palads. Her kan man dog ikke komme ind, så bussen holder og venter 10-15 min så man kan nå at komme af og tage et par billeder og så komme med til næste sted.

Kongens palads

Det er den botaniske have. Her hoppede vi af og fik gået en dejlig tur i det grønne, Det kostede ikke noget, men her er også en fuglepark som koster at komme ind og se og en sommerfuglehave som ligeledes koster. De har også en have med små rådyr og det skulle være gratis. Vi fik dog ikke lige set dem, da vi valgte at hoppe på bussen for at se lidt mere af turen rundt i byen.

Botanisk have og Michael der fjoller

Vi valgte at hoppe af ved little India og det er med tryk på lille, så det var hurtigt set. Vi havde brug for at få noget at drikke da vi havde glemt at tage nok vand med på turen, men fandt ikke rigtig noget sted at sætte os for at få noget at drikke. Så turen gik hjemad og det havde været en dejlig dag. Det er en god måde at få set lidt mere af KL og man kommer også til at snakke med nogle af de andre der er med på turen. Så kan klart anbefales at tage på sådan en tur.

Ellers brugte vi dagene i KL til at få skrevet på bloggen og ellers arbejde med det vi var lidt bagefter med. Fik set et par film i biografen og oset i de vildt store Malls de har her. Man skal passe på ellers kommer man til at bruge mange penge her.

Har du besøgt Kuala Lumpur og har du tips og ideer til hvad man skal se og opleve, så skriv en kommentar og del det med os.

Skrevet d. by Hanne i Kuala Lumpur, Malaysia