Kandy, en hyggelig by i midten af Sri Lanka

Udsigt ud over Kandy by

Mange vi talte med var ikke så glade for Kandy, men vi havde en uge i denne by og nød byen og de mennesker der bor her. Vi kommer gerne igen.

Kandy

Vi havde købt billetter til toget fra Ella til Kandy. Vi synes vi ville forkæle os med 1. klasses billetter da turen tager omkring 6-7 timer. Det kostede 1250 LKR per person. Vi kom i god tid og mødte tre unge piger fra Danmark på stationen. De var i Sri Lanka for at lave frivilligt arbejde. De arbejde på et børnehjem for drenge. De havde weekenderne fri så de havde taget en tur til Ella og nu skulle de tilbage til Kandy. Vi fik snakket lidt og de havde Piratos som de gerne gav af, så vi var i himlen. Vi havde nemlig talt om at saltlakrids var en af de få ting vi virkelig savnede at spise som man kun kan købe i Danmark.

Så kommer toget. Vi glæder os til at komme med det.

Det er en af de smukkeste togture vi har været på. Der var smukt solskin og vi havde en super udsigt til den smukke natur vi kørte forbi. Da toget ikke kører ret hurtigt, står dørene åbne og man kan stille sig i døråbningen og få en fantastisk oplevelse af naturen helt tæt på. Masse af turister stod i døråbningen for at tage billeder, og det samme gjorde vi. Der komme folk igennem toget med kaffe/te og diverse snacks man kan købe og vi købte da også lidt, selvom vi havde taget med selv.

Selfie på toget til Kandy

Udsigt til teplantager på togturen til Kandy

Vi ankom til Kandy og mærkede straks at vejret her var noget varmere end i Ella. Vi besluttede at vi lige så godt kunne købe billetter til toget til Colombo med det samme. Man kan kun reservere pladser på 1. klasse men det var jo også dejligt så det gjorde vi igen. Turen til Colombo tager ca 3 timer og er jo ikke sjovt at skulle stå op. De billetter koster 1000 LKR, hvilket vi synes var dyrt for en tur halvt så lang som den vi lige havde været på. Men sådan er det jo.

Straks vi kom uden for stod der en tuk-tuk chauffør der gerne ville køre os derhen hvor vi nu skulle. Vi gav ham adressen og han ringede til hotellet for at være sikker på hvor det var. Det ville koste os 400 LKR sagde han, men vi vidste det ikke var så langt fra togstationen så vi sagde vi ville betale 300. Han sagde det var for lidt og fyrene omkring ham sagde det var en rigtig god pris de 400. Vi sagde nej tak og begyndte at gå. Straks var han der og sagde OK til de 300. Vi fandt ud af med hotelejeren at prisen ligger på 300 så det var den rigtige pris han fik. Men gik den, så gik den – man skal være god til at “prutte” når det er taxa eller tuk-tuk chauffører man har med at gøre.

Hotellet er forholdsvis nyt og ligger ca 3 km fra centrum. Det er dog at fortrække da der er meget trafikstøj i Kandy. Vi ligger også højt oppe på et bjerg, så foruden ro er der også en smuk udsigt.

Morgenudsigten fra vores hotelværelse

Vi gik ind til byen dagen efter og gik en tur omkring den kunstig anlagte sø, som er rigtig smuk. Vi kom også forbi Temple of the tooth og gik ind og så området, men valgte selve templet fra da det koster 1500 LKR per person at komme ind. Dyrt, og nu har vi ligesom set templer nok.

Selfie af os mens vi traver rundt i Kandy

Vi kom forbi det lokale Kandy marked hvor de sælger krydderier, frugt, grønsager og meget mere. Vi købte lidt frugt og en skål med curd. Det er en tyk yoghurt lidt ligesom græsk yoghurt. Det skal vi have til morgenmad i morgen

Lokalt marked i Kandy

Vi havde besluttet os for at tage en tur til den botaniske have i Kandy, da vi tænkte det sikkert ikke var en alt for dyr forlystelse. Det skulle vi nok lige have tjekket op på inden vi tog afsted, for det var det.

Vi tog en bus derud som virkelig er en billig måde at bevæge sig på. Da vi kom derud så jeg det kostede 60 LKR. Det er da rigtig billigt sagde jeg til Michael. Så pegede han lidt længere nede på skiltet, hvor der stod – pris for udlændinge 1500 LKR. Hvad! Ja så skulle jeg ikke i botanisk have, vi kan spise ude 5 aftener for den pris, og så ved jeg godt hvad jeg vælger. Så vi besluttede at gå hjem til hotellet igen, mens vi brokkede os over den frækhed Sri Lanka har over så åbent lyst at vil have os til at betale 25 gange prisen som en lokal skal betale. Vi købte noget lækkert brød med hjem, hvilket vi næsten får smidt i nakken så billigt er det. Og det smager virkelig godt.

Aber der roder rundt i affaldet

Casavarods chips, var virkelig lækre og billige snacks

Vi havde besluttet os for at se en tefabrik inden vi forlod Sri Lanka, det er jo en af de ting de er meget kendt for ude i verden. Så vi stod op og tog en trishaw ud til en te fabrik der lå 13 km uden for Kandy.

Det var meget spændende og vi fandt ud af at det at lave te ikke er særligt svært, det tager tid ja, men er ikke svært. De lysegrønne nye skud plukkes i hånden og de helt små skud plukkes af for at bruges til grøn te. Derefter lægges alle bladene op på bånd hvor de ligger i 12 timer for at lade noget af vandet i dem fordampe.

Teen tørre nogle timer før det bliver kværnet

De sendes ned til en kværn som kværner bladene i 20 minutter og derefter kommer de over på en sigte hvor det hele bliver rystet. Det te der ryger igennem sigten er det te med den kraftigste smag. Bruges især til Earl Grey. Resten bliver kværnet en gang til og derefter igen rystet igennem en sigte. Det kommes i plastikkasser med gennemtræk og bliver så blæst på mens det fermentere i 3 timer. Grøn te og hvid te skal ikke fermenteres. Derefter kommes det i en ovn hvor det bliver tørret i ca. 3 timer. Nu er teen tørret og kan drikkes. Dog er der mange brune stykker i, det er stilkene fra bladene og de er ikke værd at drikke. Derfor kommer det igennem en særlig valse der sortere dem fra. De bliver brugt til gødning. Alt det andet bliver pakket klar til salg.

Teen er klar til at blive pakket i poser

Det var et lille sted og da processen ikke er særlig besværlig kom vi hurtigt igennem vores fremvisning af fabrikken. Der blev serveret en dejlig kop te og så var der mulighed for at købe deres te selvfølgelig. Vi købte 400 gram af deres 2 kraftigste te kaldet BOP. Den stærkeste sorte te bliver kaldet BOPF og er den der bruges i earl gray. Synes man får meget te for pengene 400 gr i en fin stofpose til 800 LKR.

Klar til at sælge en masse te

Vi fik vores trishaw mand til at køre os op til den store hvide buddha i Kandy i stedet for hjem. Det var kun et par kilometer længere for ham.

Stor hvid buddha der kigger ud over Kandy
Der kostede det 100 LKR at komme ind på området, hvilket vi synes er en okay pris. Du kan selvfølgelig donerer mere. 🙂 Dette sted er et rigtig fint sted og man får en flot udsigt over Kandy.

Vi valgte at gå tilbage til hotellet da der jo ikke var så langt. På vejen så vi en frisørsalon og Michael var blevet lidt langhåret og mine spidser trængte også til et blive studset. Sri Lanka er helt sikkert landet man skal gå til frisør. Vi gav 300 LKR per person og det var den sødeste pige der havde salonen. Hun havde masser af diplomer og også et i kage dekoration. Jeg spurgte om hun havde nogle billeder. Hun havde en hel mappe med billeder af kager hun havde lavet. Jeg spurgte hvad en af de vildt smukke bryllupskager ville koste. Omkring 25000 LKR og så var den rigtig flot. Ville da ønske vi kunne få kagerne til denne pris i Danmark. Hun spurgte om hun måtte tage et par billeder af hende sammen med os og det var vi med på, så kunne vi da også lige få et billede til os selv. Det er de flinkeste mennesker man møder her i Sri Lanka. Ellers brugte vi dagene i Kandy på at gå rundt i byen og ellers få arbejdet lidt.

Os sammen med den søde frisør i Kandy

Vi tog toget tilbage til Colombo og kom til at bo et dejligt sted hvor ejeren fik os til at føle os meget velkomne. Han sørgede for at vi fik smagt den udmærkede kokossnaps Arrack og det var lige før han synes vi skulle hygge til flasken var helt tom. Den er dog på 35% så efter et par store glas måtte vi nu til at se dyner. Dagen efter tog han os med hjem så vi kunne se hans hus og møde konen, børnene og hunden Bubbles.

Det var vigtigt at Bubbles også var med på billedet
Sikke et skønt hus og sikke gæstfrihed. Det er ikke tit i Danmark at folk er så tillidsfulde. Vi gik fra Hans hus, nogle kilometer hen til en stor sø hvor der findes en masse madboder og en boardwalk og man kan se der er masse mennesker der komme der for at nyde deres fridag og der er legeplads til børnene og smukke steder at sidde og nyde naturen. Vi gik også ud forbi parlamentet. Da det var weekend kunne vi dog kun se det udefra. Men det var dejligt at se en anden del af Colombo som var meget mere hyggelig.

Vi tog en Uber tilbage til hotellet og sad og snakkede med nogle gæster og ejeren, fik endnu et glas Arrack og ventede til det blev tid til at tage ud til lufthavnen. Hvilket nok er den ringeste lufthavn vi har været i indtil videre. Nu går turen til Kuala Lumpur i Malaysia.

Har du besøgt Kandy og har du tips og ideer til hvad man skal se og opleve, så skriv en kommentar og del det med os.

Skrevet d. by Hanne i Sri Lanka