Jul i Cordoba

Córdobas Katedral

Córdoba er den næststørste by i Argentina, og vi besluttede at holde vores jul der.

Cordoba

Vi besluttede at tage en af de mange natbusser til Córdoba og blive der julen over. Vi boede på Hostel Mate, et virkelig rart hostel, så vi ikke skulle være alene juleaften.

Normalt elsker vi at leje gennem Airbnb, så vi kan have vores eget sted, men da det var første gang vi ville være væk fra vores familier i julen, besluttede vi os for et hostel og håbede så der ville være andre gæster der over julen.

Córdoba er en stor by, men efter et par dage har du stort set, set hvad byen har at byde på. Hvis du bo der i længere tid, er det en god ide at leje en bil og køre ud og se nogle af de smukke omgivelser. Vi lejede dog ikke en bil, fordi i julen er alle biludlejningsfirmaer lukket.

 

I stedet besluttede vi at slappe af efter de hektiske dage i Mendoza, og skrive på vores nye blog. 🙂

 

Juleaften

Juleaften lavede Mate hostel mad til alle gæsterne. I skandinavien er vi vandt til at spise rimlig tidligt om aftenen. Omkring 18-19 tiden.
Da vi spurgte hvornår middagen ville blive serveret, sagde de det ville være omkring kl. 20-21. Vi klædte os pænt på og var klar til kl 20, hvis nu det var kl. 20 det startede.
I Danmark, hvis man er inviteret til middag kl. 19 så spiser man normalt en halv time senere.
Det fandt vi ud af, ikke er det samme i Argentina.

Vores juletræ

Vi medbragte en flaske vin og var de eneste to ved bordet. De to fyre fra vandrerhjemmet var i gang med at forberede maden og kl. 21:00 begyndte de at starte grillen, som ikke er gas men på rigtigt trækul, så de tændte op i nogle træstykker, og lod det brænde nede til gløder. Det gjorde at grillen først var klar kl. 22:00 til at lægge kød på. Resten af de gæster, der opholder sig på Mate hostel var ved at ankomme. Vinen vi havde købt til middagen var væk, men heldigvis kunne vi købe øl på vandrerhjemmet. Vi var så sultne, da vi ikke havde fået meget til frokost, så kl 22:30 da de endelig satte noget mad på bordet, var vi hundesulten.

Tror ikke noget mad har set så godt ud før, vi mistede næsten vores gode manerer, fordi vi var blevet så sultne. Vi startede med nogle kolde retter først, mens kødet var på grillen som var kyllingelår. A kolde retter fik vi Lengua a la vinagreta, som er kogt og marineret tunge, Carne Agridulce, oksekød i en brun sovs og Ensalada rusa Clásica, en kartoffel salat. Maden var rigtig god, og det var ikke kun fordi vi var meget sultne. Vi havde en skøn aften hvor vi fik snakket en del med de andre gæster.

 

Tavo gør bbq grillen klar

Fejrer juleaften med vores nye venner

Fejrer juleaften med vores nye venner

De fejrer jul som vi fejrer nytårsaften. Nedtælling til midnat, så skåles der i champagne og så klatre vi alle op på taget for at se fyrværkeri. Selvom at i Danmark klatre vi ikke op på til hustagene, fordi der er vinter med is og sne 🙂 ..og derefter blev der festet natten lang med drinks og mere champagne.

Det var en skøn blanding af folk fra Chile, Colombia, Argentina og Frankrig, og vi en dejlig juleaften, dansede hele natten til alt slags musik, som fransk underground musik, musik fra Chile og danske Medina, så de kunne høre noget typisk dansk popmusik. Denne jul vil blive husket.

Alt var selvfølgelig lukket den næste dag, så vi tilbragt dagen med at sove længe og derefter i sofaen og så diverse film. Vi gik kun ud af døren for at få noget frokost, og når næsten alt er lukket, var det ikke let. Men Empanadas er konge – og kan købes næsten overalt – så vi var i stand til at finde nogle, som vi fik til frokost og middag.

 

Os ved Córdoba bus station

Næste dag måtte vi sige farvel til alle vores nye venner og Córdoba, da vi skulle videre til vores næste destination i Argentina, Santa Fe.

Har du nogensinde været i Córdoba? Hvis du har prøvet eller set noget, du gerne vil dele, er du velkommen til at skrive en kommentar.

Skrevet d. by Hanne i Argentina, Sydamerika