Farvel Danmark.. Hej Asien

Huset er solgt

SOLGT! Står der med versaler henover skiltet der er placeret foran det hus vi har kaldt “hjem” de sidste 12 år – det føles stadig lidt uvirkelig, at vi nu har solgt den sidste “ting” i rækken af vores utallige store og små ejendele.

Betty (Michaels mor) plejede altid at sige “I har godt nok også mange ting!”, men det har ændret sig: Vi har solgt omkring 80% af alt hvad vi ejer, selv vores kat Lulu, har vi “solgt” til Erik (Hannes storebror).

Nu er vi endelig klar til den rejse vi har været i gang med at planlægge de sidste 3 år.

Fra vores tur til Thailand i 2013 – hvor vi i en pool i Ban Krut, besluttede at tage på en længere rejse – til nu, har der været mange overvejelser: Hvordan skulle det hele gribes an, hvordan kunne vi tænke os at rejse, skulle vi tage afsted på ubestemt tid, eller prøve i 1 år, så vi kan finde ud af om det er noget for os at rejse i længere tid, osv.

Nu er vi kommet afsted. Vi har været i Bangkok i en uge, og indtil videre nyder vi det. Men det er jo svært ikke at se det som ferie lige nu – der skal nok gå lidt tid før vi rigtig får en forståelse af at vi faktisk rejser i længere tid.

Noget af det første vi gik i gang med, efter vi havde besluttet os for at rejse, var at begynde at sælge ud af de mange ting vi havde fået samlet sammen igennem de sidste 12 år. Det var blevet til mange ting. Den sidste store ting vi skulle have solgt var vores dejlige hus:

Jeg (Hanne) havde det lidt svært i starten, da jeg nok lagde for mange følelser i de ting vi havde: Nogle var gaver, andre arvestykker og nogle ting havde man bare været alt for glad for. Det er ikke sådan at vi ikke har gemt noget, vi har bare skåret meget ned! Jeg vil dog sige at det bliver nemmere. Jo flere ting vi fik solgt, jo nemmere var det at sætte noget andet til salg. Og så hjalp det jo også en hel del at pengene gik ind på vores rejsekonto.

Vi er dog begge enige om at for fremtiden skal vi ikke eje så mange ting. Det er faktisk en lettelse at leve mere minimalistisk – og så er det en kæmpe fordel når der skal gøres rent, det går så meget hurtigere.

Vi har solgt via diverse online sider og alt småtteriet blev solgt på bagagerumsmarkeder. Alt i alt har det givet os en god kapital til vores rejse.

De sidste ting vi ejer er blevet opmagasineret hos en god ven, så vi ikke skal starte helt på bar bund, når vi finder et nyt sted at bo.

En af de ting vi har udskudt at tænke på, var hvad der skulle ske med vores skønne kat Lulu. Vi har haft hende i 8 år og hun er ved godt helbred, så det at få hende aflivet var ikke en mulighed – der skulle findes et hjem til hende.

Heldigvis fandt vi en løsning: Min brors kæreste sagde de gerne ville tage hende. Det betød rigtig meget, for så ved vi hun får det som blommen i et æg og vi kan stadig følge med i hvordan hun har det. Det bliver dog en stor omvæltning for hende, da hun altid har været sig selv og de har allerede en skøn hankan, men nu må vi se hvordan det går. Vi hører hun er ved at falde mere til, men Magnus (hankatten) er hun stadig ikke helt vild med.

Det var meget hårdt at skulle sige farvel til Lulu, og huset var ikke helt det samme uden hun lå og sov forskellige steder. Dog havde vi kun 14 dage tilbage inden huset skulle være helt tomt og nøglerne udleveret til de nye ejere. Vi savner hende stadig, men vi ved hun har det godt og bliver passet på, så det hjælper. Og det gør alle disse nye oplevelser også.

Den sidste tid brugte vi også på at få lavet forsikringer, opsagt diverse abonnementer og få styr på alle de små detaljer der er, med at flytte adresse, tale med banken og mange andre praktiske ting.

Vi brugte den sidste uge inden vi skulle rejse hos Michaels forældre. Det var dejligt at blive hygget om, vi kommer helt sikkert til at savne vores familie og venner mens vi er afsted.

Vi er dog så heldige at det nu er meget nemmere at komme til at tale med hinanden, enten over skype eller messenger, end tidligere – Så virker familien og vennerne ikke helt så langt væk.

Nu er vi så startet på vores store eventyr – og vi håber I vil følge med i vores rejseoplevelser her på bloggen.

Skrevet d. by Hanne i Vores blog