Chiang Rai by

Det hvide tempel i Chiang Rai

Chiang Rai er en by der har meget at byde på, med mange smukke turistseværdigheder. Og der er også gang i nattelivet, mange hyggelige steder man lige kan få en kold øl m.m.

Chiang Rai by.

Vi havde 7 dage i Chiang Rai. Da vi ankom til byen var vi noget usikre på om vi ville kunne få tiden til at gå, idet byen er meget mindre end Chiang Mai.

Den første dag rendte vi rundt og osede og vi blev hurtigt enige om at der skulle lejes en scooter. Det er dog ikke helt så billigt som i Chiang Mai, selvom der også her er masser af forskellige udbydere. Vi kan leje en scooter til 99 baht om dagen i Chiang Mai men i Chiang Rai fandt vi dem kun til 200 baht om dagen. Vi besluttede os for at have den i 3 dage.

Sød misser der vil med på tur

En ting man skal være opmærksom på, er at når man lejer en scooter, vil de gerne have ens pas som garanti. Det er dog en af de ting vi ikke er villige til at give til andre, så heldigvis kan man typisk betale sig fra det. I Chiang Mai gav vi et depositum på 4000 baht og i Chiang Rai gav vi et depositum på 3000 baht i stedet for at deponere vores pas hos udlejeren. Når du aflevere scooteren igen, og der ikke er sket nogle skader, får du pengene igen. Vi har dog ikke oplevet at de tjekker scooteren særlig godt. I Chiang Mai kiggede de ikke engang på den, vi fik bare vores penge igen, i Chiang Rai kiggede en fyr lige hen på den og så var det klaret.

Michael på scooteren

Det er rart at have en scooter, da det gør det meget nemmere at komme rundt og se hvad Chiang Rai har at byde på, og du skal ikke køre meget i tuk tuk eller taxa, for at have brugt de 200 baht det koster at leje en scooter. Vi havde planlagt en tur til det hvide tempel Wat Rong Khun og ville også en tur forbi det sorte hus Baan Dam. Begge steder er lavet af lokale kunstnere fra Chiang Rai.

Smukt tempel

Vi valgte at tage det hvide tempel først og så det sorte hus museum dagen efter. De ligger nemlig i hver sin retning fra byen.

Det hvide tempel er virkelig et smukt tempel. Når man kommer bliver man næsten blændet af alt det hvide. Det er bygget op i gips og så er der indlagt små stykker spejlglas i bygningen til at få det til at se endnu mere strålende ud. Det hvide står for Buddhas renhed og uskyld og glastykkerne står for Buddhas visdom.

Udstrakte hænder der symboliserer begær

En af vogterne ved templet

Kunstneren Chalermchai Kositpipat har selv været med til at betale for opførelsen af dette tempel og han er stadig i gang med at bygge til. Det koster 50 baht at komme ind og se det, hvilket vi synes er en ret fair pris. Der er mange fine detaljer man kan gå og kigge på og så har Chalermchai Kositpipat også en hobby med at lave Marvel hoveder. De hænger rundt omkring som urtepotter, og det er sjovt at se hvor mange man kan genkende. Der er også en masse amuletter der hænger fra overdækkede gange og på stål træer. Det viste sig at være små amuletter man kan skrive sit ønske for fremtiden på og så må vi jo se om det virker. Vi købte en til 30 baht og skrev vores ønske på det og fik det hængt op på en af træerne.

Marvel hoveder - Kan du gætte hvilke

Der er masser af souvenir shops og cafeer i området, så man kan få stillet sine lyster på disse områder.

Vi brugte et par timer ved templet og kom forholdsvis tidligt, så der ikke ville være for varmt eller alt for mange turister. Templet har åbent fra 8.00 til 18.00.

Det sorte hus er ikke et tempel selvom mange kalder det det. Kunstneren Thawan Duchanee boede der selv indtil hans død i 2014. Kunstnerens soveværelse er den bygning der ligner en stor sort hval eller fisk.

Chalermchai Kositpipat soveværelse

Der er 40 bygninger rundt omkring en dejlig stor have, og i nogle af bygningerne kan man komme ind i og se mange af Thawans kunstværker, andre er aflåst. Thawan lavede mange møbler og de ligner noget der kunne stamme fra vikingetiden. Masser af knogler og dyrekranier. Det er nogle ret dystre bygninger da det hele er holdt i mørkt træ og sort. Men der er rigtig mange detaljer og man kan ikke undgå at blive ret fascineret af dette sted.

Så mange interessante ting at se

Os ved det største hus af dem alle i Baan Dam

Det er ikke helt så kendt som det hvide tempel, og det at det heller ikke er helt nemt at finde (brug GPS), gør at der ikke er helt så mange turister. Der er mulighed for at tage nogle gode billeder.

Vi brugte cirka 2 timer med at udforske stedet og det er gratis at komme ind.

Vi var begge lige begejstret for det hvide tempel og det sorte hus.

 Resterne af en masse køer

På vej hjem fra Baam Dam kørte vi forbi et forholdsvis nyt tempel der hedder Wat Huay Pla Kang. Her er de igang med at bygge en meget stor kvindelig Buddha kaldet Guan Yin. Her får du en smuk udsigt over Chiang Rai. Når den engang står færdig kan man gå op inden i den og oppe i hovedet er der vinduer i Guan Yin øjne og i hendes tredje øje. Bliver smukt og vi er sikker på når templet står færdig vil det tiltrække masser af turister.

Os foran Guan Yin

Guan Yin ved Wat Huay Pla Kang

Vi havde scooteren endnu en dag og besluttede os for at køre ud og se Khun korn vandfaldet. Da vi stod op regnede det, nå men så kunne vi da arbejde lidt. Det blev ved med at regne og regne og var først ved 14:00 tiden det holdt op. Så vi gjorde klar til at køre ud til vandfaldet.

Det ligger omkring 30 kilometer uden for Chiang Rai og det er en meget smuk tur. Vejen når man nærmer sig er dog ikke alle steder lige god, så vi blev noget øm i bagdelen af alle de bump. Vi kommer endelig frem og klokken er 16.40. Vi ser så at parken lukker 16.30 og de gør ingen undtagelse. Så ikke andet for end at køre turen hjem igen.

Pokkers, for sent til at få set vandfaldet

Det eneste vandfald vi fik at se

Vi stoppede dog lige ved Singha park på vejen hjem. Vi fandt ikke rigtig ud af hvad der skulle være specielt ved denne park. Der var en del besøgende, men da vi kørte rundt var der bare en masse fine græsplæner man ikke måtte træde på, lidt teplantage og et sted hvor de kun solgte dåseøl og man kunne ikke få et glas. Mærkeligt sted, men så ud til at være populært – selvom vi ikke helt forstår det! Vi fik da taget et billede af den store Singha drage .. og den græsplæne måtte man gerne gå på 🙂

Selfie taget foran den store Singha statue

Lørdag er der night market i Chiang Rai. Nu har vi efterhånden prøvet en del markeder i Thailand, og dette er klart en af absolut bedste. Det er mest Thaierne selv der besøger markedet og derfor ikke så fyldt med faranger (turister). Der er mange virkelig flotte ting man kan købe og selvom vi ikke havde planer om at skulle købe mere, var det svært ikke at blive fristet. Det er heller ikke specielt dyrt.

Fine ting ved natmarkedet i Chiang Rai

Her er der også masser af forskellige madboder og vi så en masse nye retter vi ikke havde set eller prøvet før. Vi købte en masse lækker mad, satte os ved et bord på den store plads hvor der var en scene og der blev spillet musik. Vi delte bord med et par lokale Thai piger, der dog ikke kunne tale engelsk, men det var nu ret hyggeligt alligevel.

Æbleskiver med fisk, kylling eller hakket svinekød

Nu var det også ved at være vores sidste chance for at prøve de insekter der bliver solgt rundt omkring i Thailand, og vi synes græshopperne så bedst ud i forhold til laverne, så vi købte en pose ristede græshopper. De kom en masse krydderier og dressing på, og så fik vi to pinde til at fange dem op af posen med. Jeg må indrømme at det faktisk var lækkert. Vi vil fremover ikke have betænkeligheder ved at spise insekter, hvis det er græshopper – de mindede lidt om krydret chips – og kan klart anbefales at prøve.

Spiser græshopper og de er rigtig gode

Lige siden vi tog fra Danmark har jeg gerne ville ind på en kattecafé, og her i Chiang Rai var der en fin en, CAT ‘n’ A CUP. Så vi besluttede det skulle være når de åbnede så kattene ville være legesyge. De var mange fine missekatte og vi fik nusset og leget med dem så det var en fryd.

Kom og leg med os

Chiang Rai har selvfølgelig også sin del af templer, og vi brugte en dag på at kigge på nogle af dem alle sammen.

Hvid Buddha statue i Chiang Rai

Munk slår på hellig tromme

Har du været i Chiang Rai og er der ting, eller steder du synes godt om og gerne vil dele, så skriv endelig en kommentar.

Skrevet d. by Hanne i Thailand