Chiang Mai Zoologiske have

Os ved Chiang Mai Zoo

Klar til at se hvad Chiang Mai zoologiske have har at byde på. Og vi havde næsten hele haven for os selv.

Chiang Mai Zoo

Vi havde hørt fra venner der havde været i Chiang Mai at vi skulle en tur i zoologisk have, så det gjorde vi.

Det er en meget stor zoologisk have, dog kan man godt se at med lidt flere penge, ville det kunne blive en fantastisk zoologisk have, da der er en del ubrugt plads i parken – De vilde tigre, løver, leoparder m.m. kunne helt sikkert godt bruge mere plads, og det gør lidt ondt i hjertet at se dem på så lidt plads.

Slapper af i skyggen

Dog er der også dyr der har masser af plads og gode store anlæg, og det er også dejligt at man kan komme helt tæt på en del af dyrene og fodre dem.

Aberne har det godt kan man se og så kan man få lov til at smide bananer ind til dem. Geder og hjorte kan fodres med gulerødder og bønner. Jeg kan godt lide at der er en tro på at folk ligger de 10 baht det koster at tage en kurv med grøntsager til dyrene – der er ingen til at holde øje, der er bare en lille lukket kasse til at smide pengene i.

Hænger lige lidt ud

Kom her med det, NU!

Vi fik også mulighed for at fodre elefanterne og de er lige så frække som vi husker dem. Det kan kun gå for langsomt, så den ene elefant endte med at stjæle kurven fra os, så den kunne få det hele på en gang. Vi nåede dog at få klappet den lidt på snabelen.

Som sagt før er det en stor Zoo, så der går busser man kan købe billet til, og så hoppe af og på. Vi gik dog en del rundt, men på de lange strækninger var det rart med bussen. Der kan også lejes golfvogne, men det synes vi var for dyrt.

Nogle af de ting vi synes bedst om var krybdyrene og ikke mindst flodhestene – det var helt fantastisk at komme så tæt på så store dyr og se ned i deres kæmpe gab, når vi smed rodfrugter og grøntsager ned til dem.

Hiss - Lad mig sove

Må jeg bede om noget at spise

En af de ting vi havde læst man skulle bruge de ekstra penge på var at tage ind og se panda bjørnene. Dog må vi sige at det er dog kun hvis man meget gerne vil se en panda i virkeligheden, at man skal gøre det. Det var ikke særligt spændende. Selvfølgelig kan man ikke forvente at de laver ret meget, men der var to og de lå i hver deres indhegning og sov helt omme bagved.

Nu har vi så også været så heldige at se pandaer i Beijing Zoo og de var noget mere livlige, samt der var en del flere af dem og tilmed unger der legede. Så for os var det en større oplevelse at se dem i Beijing. Dog er det fint at Kina har udlånt disse pandaer til Chiang Mai Zoo, da det giver opmærksomhed, samt sikrer at de ikke bliver udryddet.

En afslappet panda

Vi kom tidligt til zoologisk have, da der jo bliver ret varmt i løbet af dagen. Vi var dog noget overrasket over at vi havde haven stort set for os selv. Jeg ved godt at vi besøger Chiang Mai lidt uden for sæsonen, men at der næsten ikke var andre besøgende den første times tid var lidt vildt.

Vi kørte dertil på scooter og det koster 10 baht at få lov at parkere. Vi valgte akvariet fra, da vi har været i en del af dem allerede, så vi betalte kun for at se Zoo’en.

At se den zoologiske have er ikke så dyrt. Det koster 150 baht per person, det er hvis man vil se akvariet at billetten bliver dyr. For at se pandaerne skal man betale 100 baht hver og det gør man først derinde. Det samme gælder for busbilletten som også var ret billig.

Chiang Mai Zoo er et godt sted at besøge hvis man har et par uger i byen. Nogle af dyrene kunne godt bruge mere plads og generelt have bedre levevilkår, men desværre skyldes det med al sandsynlighed at Zoo’en ikke har penge nok.

Dog er zoologiske haver typisk også med til at avle på nogle af de dyr der er truet ude i naturen, hvilket vi gerne støtter op om – og ja, det var bedre hvis de kunne leve i det fri, hvor de hører hjemme. Men så længe vi mennesker stadig bliver ved med at udrydde deres levesteder og slår dem ihjel for penge er zoologiske haver trods alt med til at sørge for de ikke helt forsvinder – Og måske på sigt (lad os håbe det) returnere dem tilbage ud i naturen.

Har du besøgt Chiang Mai Zoo? Hvad er dine erfaringer? Vi vil med glæde høre dem, så skriv gerne en kommentar her.

Skrevet d. by Hanne i Thailand