Chiang Mai om dagen

Hytter rundt om Huay Tung Tao søen

Hyggelige hytter rundt om Huay Tung Tao søen, hvor man kan købe sig en lækker frokost mens man nyder udsigten og den kølige brise.

Chiang Mai om dagen.

Vores dage i Chiang Mai gik hurtigt, og vi var selvfølgelig ude og se hvad byen havde at byde på.

Den gamle bydel siger jo sig selv, men den vil vi ikke skrive noget særligt om. Der er hyggeligt, men ikke så meget anderledes end andre Thailandske byer.

Dog tog vi vores scooter og kørte en tur op af bjerget Doi Suthep hvor det mest berømte tempel i Chiang Mai ligger.

Drage beskytter Doi Suthep templet

Templet bliver kaldt Wat Phra That, men bliver af de fleste kaldt det samme som bjerget, nemlig Wat Doi Suthep. Vi kørte derop og det er en smuk tur med mulighed for at stoppe og se den flotte udsigt over Chiang Mai.

Der er en parkeringsplads ved bunden af templet med masser af butikker og spisesteder. Vi kørte tidligt derop for at undgå mange turister.

Der er en trappe der går fra parkeringspladsen og op til templet. Virkelig smuk med drager der slanger sig i hele trappens længde med hovederne ved trappens start.

Der er 309 trin derop og selvom det ser ud til at være en hård tur, kan de dog forceres uden større besvær.

Kun 309 trin så er du der

Der er ønske om at man er klædt anstændigt på. Jeg havde dog glemt det og var i en ærmeløs bluse, men der var ingen der sagde noget, så det virkede ikke til de er helt så strikse som ved det kongelige palads.

Det er et smukt tempel og vi var heldige at stedet ikke var alt for fyldt med turister endnu. Templet har en stor terrasse hvorfra man har en virkelig smuk udsigt ud over Chiang Mai hvis vejret tillader det. På terrassen står også verdens største gong og man må godt gå hen og slå på den, hvis man skulle have lyst. Det havde Michael, men da vidste vi ikke at man måtte, jeg sagde nej og Michael der ellers elsker at pille ved alt han ser, så noget skuffet ud. Så håber I læser dette blogoplæg inden I ser Wat Doi Suthep.

Liggene Buddha ved templet Doi Suthep

Vi tog også et par gange ud til denne smukke sø Huay Tung Tao Lake, der ligger cirka 15 kilometer uden for Chiang Mai. Stedet er mest besøgt af thaierne selv og det er et skønt sted at tage ud for at få en lækker frokost ved en af de mange hytter ved vandet.

Så er der mad

Nogle af hytterne står endda helt ude i vandet og man skal balancere på bambus for at komme derud. Der er også mulighed for at bade, hvilket kan være rigtig dejligt i thailands varme. Hvis man kommer på scooter eller i bil, er der mulighed for at køre en tur hele vejen omkring søen. Turen kan klart anbefales, da der er meget smukt. Maden derude er virkelig lækker og til rimelig priser. Det koster 50 baht at komme ind og så er der gratis parkering.

På køretur rundt om søen

Da jeg har et stort hjerte for diverse kager, fik jeg lokket Michael med til en gang Afternoon tea på det 5 stjernet hotel Anatara. Det er en skøn måde at forkæle sig selv på, og så er det dejligt at blive forkælet som om man er meget rig. Det gode ved at få afternoon tea i Thailand er at det koster meget mindre end derhjemme.

Glæder os til at smage på det hele

Det var ikke den bedste vi havde prøvet, men den var ganske god. Nu er det også svært at måle sig med Burj Al Arab, det 7 stjernede hotel i Dubai (skulle prøves nu vi var der), men til gengæld kan alle være med på prisen. Kan dog anbefale at starte med desserterne og kagerne, da man sidder udenfor ved floden. Ellers smelter de og gør det svære at spise dem. Prisen for afternoon tea var 1100 baht for et par. Vi købte et par smoothies og ekstra kaffe, så det blev lidt dyrere, men var stadig en okay pris for en god oplevelse.

Hvis du har prøvet nogle andre spændende ting i Chiang Mai, som du gerne vil dele med os, så skriv gerne en kommentar.

Skrevet d. by Hanne i Thailand